Bewegen!

Rijden vinden wij heel erg leuk, daarbij willen we echter het welzijn van onze dieren niet uit het oog verliezen.

 

We zorgen voor goed ruwvoer, veel buitenlucht een maatje om mee te spelen en de medische zorg die nodig is. Als gediplomeerd masseur voor sportpaarden vind ik het hele bewegingsapparaat van paarden in het bijzonder erg interessant. Door goed te rijden kun je een paard in zijn lichaam verbeteren. Wat nou goed rijden is, daar worden worden hele discussies over gevoerd. Voor mij betekent het voornamelijk rijden vanuit ontspanning, met inachtneming van het individuele paard, volgens eerlijke trainingen. Ook vind ik een extra paar ogen vanaf de grond heel belangrijk, dus kies ik er voor om regelmatig lessen te volgen. Wij hebben het niveau van recreatie ruiter zonder ambities (dus wat dat betreft weinig druk…), maar wel met het doel mijn paard lichamelijk gezond te houden. Pas als mijn paard kan genieten van de beweging die ik hem geef, kan ik dat ook.

 

Daarnaast houd ik er van om veel te spelen met de paarden om ze in hun koppie ook uit te dagen en voor het opbouwen van een band. Het is duidelijk dat het ene paard hier meer plezier in heeft dan de ander. Zo leuk om dat verschil te zien. Daar waar mijn ene paard het geweldig vindt om met mij spannende dingen te ondernemen, heeft mijn andere paard daar veel minder boodschap aan. Om het paardenlichaam te trainen zijn ook onbelaste oefeningen een fijne aanvulling op het repertoire. Vanaf de grond kan er ook gegymnastiseerd worden. Door te longeren, grondwerk oefeningen te doen of zo eenvoudig als een simpele wandeling te maken. Je kunt ook inspiratie vinden bij mensen die het net even anders doen. Tijdens mijn opleiding als masseur heb ik onder andere kennis gemaakt met de TTouch/TTeam methode van Linda Tellington.

 

Hoewel ik niet graag persé een vaste methode volg en redelijk wars ben van hypes, heb ik wel in de praktijk gezien dat ook hele zachte aanrakingen grote effecten kunnen hebben. Daarnaast wordt er erg gewerkt met bewustwording van het paard van zijn/haar eigen lichaam door diverse oefeningen. De moeite waard om eens wat over op te zoeken. Of je nu voor de ene richting kiest of een andere manier fijner vindt, door een totaal pakket aan te bieden houd je je paard fris en gezond, waardoor hij de prestatie neer kan zetten die je van hem verwacht!      

 

Saskia

Contact opnemen?

 

info@depaardenbox.com

https://www.facebook.com/DePaardenbox/

KVK 74122495