Welzijn

Over welzijn wordt veel geschreven en gesproken.  Voortschrijdend inzicht heeft geleid tot andere manieren van paarden houden dan voor heen.

 

Wij proberen geen standaard stroming aan te houden met onze paarden, maar goed te kijken naar individuele behoeften van de paarden. Wel hechten wij aan een aantal vast waardes om onze paarden vrolijk en fit te houden.

 

Keuzes die wij hebben gemaakt is om onze paarden 24/7 de keus te geven om ofwel binnen ofwel buiten te staan. In de winter in de bak met een grote inloop stal met in de zomer een aantal uur weidegang. Ook hechten wij veel belang aan kwalitatief goed hooi wat de basis van hun dieet bepaald. Lekker fris ruikend, langstengelig hooi geeft ze gedurende de hele dag wat te knabbelen. We merken dat voor wat betreft de krachtvoer inname een groot verschil zit tussen de paarden. De ene heeft een handje meer nodig als er meer intensief gereden wordt, terwijl de ander met een paar vitamines en mineralen meer dan voldoende heeft en anders al snel te dik wordt.

 

Vers water is ook zo’n item waar we aandacht aanbesteden. In de winter is dit nog al eens een uitdaging met bevroren leidingen. Emmertjes water dragen is dan de enige oplossing. Met veel regen zien we dat de paarden graag uit de plassen drinken. Blijkbaar houden ze van afwisseling. Als beloning kiezen we voor natuurlijke producten of voor producten met zo min mogelijk suiker. Een heel enkele keer verwennen we ze natuurlijk ook wel eens met een slobber of een paardensnoepje. 

Supplementen voeren wij weinig en naar behoefte, wel hebben onze paarden altijd een zoutblok tot hun beschikking. Zo kunnen ze daar naar behoefte gebruik van maken. Denken we dat een van onze paarden niet fit is, hebben we een fijne dierenarts achter de hand.

 

Het belangrijkste vinden wij daarnaast om een paard paard te laten zijn. Samen met een maatje lekker in de buitenlucht. Dat wij daardoor soms een smerig paard tegen komen nemen we graag voor lief!

Er is (zoals bij veel bekend zal zijn) een keurmerk welzijn is het leven geroepen waarin voeding, huisvesting, gedrag en gezondheid de belangrijkste onderwerpen zijn. Op hun website valt te lezen welke welzijnsnormen worden gehanteerd.

Contact opnemen?

 

info@depaardenbox.com

https://www.facebook.com/DePaardenbox/

KVK 74122495